logo
  ENLIVEN

 ПРИРУЧНИК ЗА ПРЕЖИВЉАВАЊЕ - АЛАТКЕ

 

     Ауторске лиценце и заслуге

 


audacity

 

Audacity

 

 


 

blackboard

 

Blackboard

Blackboard је систем управљања курсевима дизајниран тако да пружи садржај студентима у оквиру централнe платформе. Омогућава комуникацију са студентима и функционише као систем оцењивања. Путем овем платформе, студентима могу да подносе радове и имају приступ разноврсним веб-алакткама, као што су е-потфолијa, wikis и блогови. Систем такође омогућава вршњачко оцењивање и самооцењивање.

 

 


 

cc

 

Creative Commons

Creative Commons је међународно активна непрофитна организација која пружа бесплатне лиценце за ствараоце садржаја када они желе да свој рад учине јавно доступним. Ове лиценце омогућавају легалну сарадњу приликом копирања, дељења, ремикса, адаптације или дорађивања садржаја на било ком медијуму или у било ком формату.

 

 


 

edpuzzle

 

EdPuzzle

EdPuzzle је алатка за стварање и уређивање интерактивних видеа или додавање интерактивног садржаја ради постизања специфичних циљева учења. EdPuzzle дозвољава кориснику да уноси видео снимке, додаје URL линкове, и претражује библиотеке уграђеног садржаја које садрже YouTube, Khan Academy, TED, National Geographic, и више.

Видео снимци могу бити прилагођени отвореним питањима или питањима са више избора одговора, аудио белешкама, аудио тракама, или коментарима на видео. Са EdPuzzle, наставник може да дели видео снимке са својим студентима. Систем такође омогућава да се поставе рокови, прате оцене студената, као и њихов напредак током времена док пролазе кроз видео записе и додељене вежбе. Ови задаци се могу организовати синхроно (наставник може да прикаже видео као групну активност) или асинхроно (студенти самостално гледају видео).

 

 


 

google_classroom

 

Google Classroom

Google Classroom је једноставан и моћан систем управљања учењем. Могуће је додавање материјала, задатака, квизова, као и пружање повратне информације студентима и оцењивање.

 

 


 

h5p

 

H5P

H5P је систем повезивања на постојеће издавачке системе који омогућава стварање интерактивног садржаја попут видеа, презентација, игара, квизова и више! H5P оснажује сваког појединца да ствара, дели и поново употребљава интерактивни садржај.

 

 


 

kahoot

 

Kahoot!

Kahoot! је слободна платформа за учење заснована на играма, која олакшава стварање, дељење и организовање игара за учење или тривијалности, те се користи успешно у ситуацијама хибридног учења и обрнуте учионице тиме што учење чини забавним и привлачним.

Kahoot! служи као студенстка алакта за спровођење квизова, подстицање дискусија и сакупљање података из анкета. Цела група ученика у учионици може да је примењује у реалном времену.

 

 


 

moodle

 

Moodle

Moodle је Систем управљања учењем (LMS) који подржава целокупан процес учења/наставе, од креирања курсева до пружања образовног садржаја. Дизајниран тако да омогућава богату интреакцију између наставника и ученика, то је Отворена платформа која се нашироко користи за учење на даљину, комбиновано учење (обрунута учионица) и учење у учионици. Изграђена је на постулатима Конструктивистичке педагогије, али подржава и друге приступе учењу. Са Moodle системом можете додавати изворе података, креирати активности, користити систем интерне размене порука, пратити и оцењивати напредак својих студената током њиховог похађања курсева. 

 

 


 

perusall

 

Perusall

 

 


 

screencast

 

Screencast-O-Matic

Screencast-O-Matic је алатка за стварање видеа која омогућава корисницима да снимају видео са компјутера или веб камере и да снимају свој глас.

Screencast-O-Matic је рекордер и видео едитор, лак за коришћење, који омогућава било коме да креаира видео у року од неколико минута. Ови снимци могу да се унесу директно на YouTube или сачувају као MP4 фајл. Такође, могуће је додавати тект, облике, слике, музику, и називе.

 

 


 

webex

 

Webex

 

 


 

youtube studio

 

YouTube Studio

YouTube Studio омогућава корисницима да управљају YouTube каналом, уносе садржај, уређују видео снимке, управљају преносом уживо, имају увид у аналитику података, читају коментаре и одговарају на њих, и подешавају приказ.

 

 


 

zoom

 

Zoom

Zoom је платформа за телеконференцију заснована на облаку, креирана као решење за онлајн састанке (путем видео или аудија, или оба). Овај сервис омогућава групне видео конференције, разговор уживо, дељење екрана, снимање сесија, и многе друге погодности.